Gobelin webáruház - Beköszöntő

Gilles GOBELIN francia kelmefestő utódai, az 1660-as években, a generációkon át Párizs külvárosában működő textilfestő- és szövő manufaktúrában, új szövési módszert dolgoztak ki, és új korszakot nyitottak a kárpitszövés történetében. Az addig használt színek negyvenszeresének használatával készítették az azóta már legendává vált monumentális, meseszépségű szövött kárpitokat, melyek méltóképpen őrzik emléküket.
Nevük az évszázadok folyamán gyűjtőfogalommá vált és ma már nem csak a szövött, hanem az ezt utánzó hímzéstechnikával készült kárpitokat, díszeket is GOBELINNEK nevezzük.
A textil- és festőművészet gyakran vállalt sorsközösséget. Számos híres festőművész által készített alkotás állította nehéz feladatok elé a szövőmestereket. Ma is sok festmény ölt újabb művészi formát, szövött, vagy varrott gobelin képekben.

A hímzés művészete, a varrással szinte egyidős, hiszen a hölgyek, az öltözékük díszítésére, mindig is figyeltek. A négyzetes stílusú magyar úrihímzés, az egyik legalkalmasabb öltéstechnika, amely a szövött kárpit hatását kelti. Ezen gobelinöltések használatával készülnek most is a csodaszép alkotások, a könnyű varrókerettel és finom tűvel.

Egyre többen vannak azok, akik bízva saját teremtőerejükben, érdeklődéssel fordulnak a hímzés művészetéhez és ezen belül is a gobelinvarráshoz.
Munkájukhoz nélkülözhetetlen a megfelelő festett mintalap, vagy a jól megtervezett mintarajz. De kellenek más eszközök is: varró állvány, keret, alapanyag, tű és - nem utolsó sorban - sokféleszínű és kiváló minőségű fonal.

A saját kezűleg készített kézimunkánál, gobelinnél értékesebb és szebb szerelmi vallomás, dísztárgy és ajándék aligha létezik.

Virtuális GOBELIN ÁRUHÁZUNKAT, azért hoztunk létre, hogy szakembereink sok éves tapasztalata alapján Önnek is olyan mintaválasztékot mutassunk be, amilyennel, - mennyiségében és igényességében - csak ritkán találkozhat. Ahol hosszú ideig böngészhet és gyönyörködhet az alkotások között, minden gobelint szerető, anélkül, hogy azt megunná.
Kínálatunkat gyakran cseréljük, és új alkotásokat is bemutatunk. Áruházunk olyan MŰVÉSZI GOBELINMINTA KERESKEDÉS amely figyelembe veszi az Ön egyéni igényét is, és képes arra, hogy ennek megfelelően új képeket kínáljon, vagy egyedi gobelinmintát készíttessen: csak Önnek!

Vannak olyanok is, akik nem mertek, vagy nem tudtak még a művészi munkába belefogni, de áhítattal csodálják, a tű művészeinek alkotásait. Nekik is ajánljuk, az utolérhetetlen szépségű petit point képeket, miniatúrákat, melyeket ügyes kezű művészek álmodtak mintába és varrtak selyembe, vászonba.

Csodálja és szeresse ezeket a gyönyörű tárgyakat, melyeket alkotóik tudása, kezemunkája és szeretete hozott létre! Csatlakozzon hozzájuk! Élje ki kreativitását, hogy egyéni alkotásával pótolhatatlan örömöt szerezzen magának, szeretteinek, környezetének.

Szívből reméljük még, sokszor köszönthetjük áruházunkban. Kívánjuk, érezze jól magát és válogasson kedvére. Mi állunk szolgálatára,
MINDENNEL, AMI GOBELIN.

Önnek is kellemes öltögetést, alkotói örömet és sok szép sikeres munkát kívánunk!